Kan man direkte koble andet øl til samme fadølsanlæg?

By:

advertorial

Der er nogle fadølsanlæg, der har mange haner, nogle har få, og så er der dem, der blot har en enkelt hane.

Det handler jo meget om, hvad det er for et fadølsanlæg, man skal bruge, om det er til et større arrangement, eller det er til et mindre et af slagsen.

Så har det også noget at gøre med, at om det skal være et fastsat anlæg, eller om det skal være et, som man kan flytte rundt på og bruge ved mange forskellige anledninger.

Men det vigtigste for at man får udbytte af et fadølsanlæg er trods alt, at man har nogle fustager med øl til det.

Så har man en hane, der kører med den samme type øl i et stykke tid, men når det øl slipper op, så ligger man inde med en anden fustage med noget helt andet øl – kan man så bare slutte det direkte til?

fadølsanlæg

Øllet skal nok smage godt fra et fadølsanlæg

Man kan gøre sig den ulejlighed lige at rense fadølsanlægget, når man skifter øl på det, så man ikke har rester af det gamle øl i det, når man slutter det nye øl til, så man slipper for en bismag.

Man skal også gøre det samme, når man bruger anlægget igen, efter at have brugt det sidst, hvis man ikke har renset det – og ellers kan man godt gøre det igen.

Hvis man har travlt, så er det klart, at der ikke er så meget andet at gøre, end at man slutter den nye fustage til, og så må man bare leve med, at der kan være enkelte underlige smage i det nye øl.

Så skal man selvfølgelig også lige holde øje med, at den første øl fra den nye fustage sjældent bliver så godt, så det skal man lige være opmærksom på.

Posted in: fadølsanlæg