Effektiv angst behandling hos psykoterapeut

By:

I Danmark er angst en af de mest udbredte psykiske lidelser. Flere hundrede tusind mennesker skønnes at døje med angst symptomer til daglig – i varierende grader og med forskellige udtryk.

Angst er en fælles betegnelse for fire hovedkategorier af lidelser. Disse kategorier er panikangst, generaliseret angst, social angst, og så enkelt fobier, som manifesteres ved angst for bestemte objekter (for eksempel dyr eller genstande) eller situationer (for eksempel lukkede rum, mange mennesker, eller højder).

Inden for psykiatrien kategoriseres lidelser som OCD (Obsessive Compulsive Disorder) og PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) også under angst. Men for de fleste mennesker, som kæmper med angst til hverdag, er det de fire hoved kategorier, som er mest fremtrædende.

Hvordan ved man om man har angst?

Angst kan udtrykke sig på lige så mange forskelllige måder, som der findes mennesker med angst. Angst er et særdeles individuelt fænomen, og det er ikke engang sikkert, at du kun lider af én af de beskrevne hovedtyper. Dog er der visse fællestræk, som går igen hos langt de fleste angst patienter – og det er de generelle symptomer.

For generaliseret angst gælder det, at du har svært ved at fokusere på andet end de katastrofe tanker og tvangsprægede tanker, som befolker dit hoved fra morgen til aften. Dagen er én lang opslidende bekymring, og du føler dig hæmmet i dine udfoldelser, fordi din angst for sygdom, død og ulykke har overtaget din hverdag. Mennesker, som er ramt af panikangst, vil opleve angsten i voldsomme bølger, idet panikangst anfald er mere intensive og særdeles ubehagelige – og så rammer de uden anledning, hvor som helst og når som helst.

Kan jeg komme af med min angst?

Hvis du leder efter kvalificeret angst behandling, kan du med fordel kontakte angst specialist og psykoterapeut Kim Liljehult – læs mere på angstekspert.dk